Skip to main content

De rechte rug

Journalist Eugene Leenders onderzoekt het drama rond orthopeed Piet van Loon uit Oosterbeek. De chirurg krijgt na tien jaar eerherstel, nadat de inspectie Volksgezondheid blunderde met een jarenlang onderzoek naar zijn operaties.

In dit filmpje ziet u wat orthopeed Piet van Loon overkwam:

Begin dit jaar kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Door een bijdrage van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten kon ik veel meer tijd besteden aan mijn project: “De rechte rug”. Ook werd duidelijk dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ruimhartige excuses maakte in een speciale brief geschreven namens de minister.

Excuus brief IGJ

Orthopeed Piet van Loon kreeg op maandag 14 januari 2019 de excuusbrief van inspecteur-generaal Ronnie van Diemen van de IGZ, namens minister Hugo de Jonge. De Oosterbeekse arts voelt zich bevrijd en heeft op 16 januari de brief vrijgegeven voor publicatie.

Nationale Ombudsman 2013/018

De Nationale Ombudsman deed op verzoek van orthopeed Piet van Loon in 2012 uitgebreid onderzoek naar de affaire. Hij deed in 2013 verslag in een geanonimiseerd rapport (2013/18).

Het vervolg onderzoek richt zich de komende maanden op Rijnstate. Met dit filmpje doe ik een oproep aan patiënten van dokter van Loon:


Update 23 januari 2019

In het weekblad Hoog en Laag zijn vandaag twee nieuwe pagina;s gepubliceerd. Een over de mediaweek van orthopeed Piet van Loon en een over de vele reacties die los komen na de publicatie precies een week geleden.

Pagina's zijn te vinden onder de kop "Piet van Loon in het nieuws". De mediaweek is ook te zien in de videoclip

Piet van Loon in het nieuws


MediaMeedenker

M: +31-(0)6-34306032
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook MediaMeedenker Linkedin  Twitter MediaMeedenker

5 redenen om voor MediaMeedenker te kiezen

  • Snelle mediascan, daarna een doorwrocht communicatieplan.
  • Van waakvlam tot vlammenwerper in een dag.
  • Het eerste gesprek kost je een kop koffie.
  • Onvergetelijke ervaring!
  • Analyserend, inspirerend en maatwerk.